Laat van jouw haar een pruik maken.

Je kunt bij ons je haren doneren en wij maken er een mooie haardos van voor mensen die een haarprobleem hebben. Dit kan zijn door een chemotherapie, waardoor het haar tijdelijk uitvalt, of voor mensen die een chronisch haarprobleem hebben, waardoor ze altijd een haarwerk moeten dragen.

Op het moment dat je bij de kapper bent en je laat een flink stuk van je haren knippen is dat jammer om weg te gooien. Je maakt iemand blij door het haar te doneren.

Het haar moet minimaal 30 cm lang zijn (los, in een staart) en samengebonden in een staart of vlecht, met twee elastieken. Het haar mag niet door de war raken. Dan wordt het onbruikbaar. Waarom vanaf 30 cm? Omdat wij vanaf die lengte kunnen knopen. Langer dan 30 cm mag natuurlijk altijd, graag zelfs!!!

Misschien heb je in het verleden je haren afgeknipt en mee naar huis genomen. Je denkt, wat moet ik er mee? Gooi het haar niet weg, maar doneer het haar.

Bij ons kun je al het haar doneren. Al is het in laagjes geknipt en ook als het geverfd of gepermanent is. Is je haar behandeld met henna dan kun je het ook doneren. Vermeld dat er alleen even bij, want haar met henna erin moet een speciale behandeling hebben.

Grijs en wit haar is zeker welkom!

Voor ons is haren doneren, haren krijgen en weer weggeven. Er zit geen financiele vergoeding aan vast. Je mag het gedroogde haar in een envelop steken en naar ons opsturen. Onze adresgegevens vind je op de Contactpagina.

Enkele keren per maand komen de ontvangstbevestigingen onder Nieuws op deze site te staan. Zo weet je ook dat het haar goed is aangekomen.